‘Crush Bean’-papier van afvalgroenten bekroond

PERSBERICHTEN – Steeds meer verpakkingen worden gemaakt van gerecycled papier, zoals ‘Crush Bean’ van het Italiaanse Favini. Topman Berry Wiersum van Sappi spreekt op congres van RISI. De Monsterkamer start een cursus over handboekbinden. En er was meer nieuws.

CVG: inkjet printing, labels en verpakkingen

BEDRIJVEN – Papierproducent Crown Van Gelder (CVG) is inmiddels wereld toonaangevend als het gaat om papier voor high speed inkjetprinters. Wat maakt CVG zo bijzonder en welke producten levert het bedrijf uit Velsen Noord eigenlijk? ‘CVG zet vooral in op white paper solutions.’

Congres over innovatie Papier- en Kartonketen: nieuwe papiersoorten

EVENEMENT – Op 1 februari was er een geslaagd evenement over innovatie van de Papier- en Kartonketen met ruim 160 deelnemers. Waar ging het over en wat heeft u gemist?

Papierproductie daalt met 20 procent

PERSBERICHTEN – In minder dan vijf jaar is de productiecapaciteit van papier in dit deel van de wereld afgenomen met 20 procent. Welke gevolgen heeft dat voor de prijs van papier? En PrintPower verwacht een ‘revival’ van papier. En meer.

Hoe koopt Roto Smeets Group papier in?

BEDRIJVEN – Met een inkoopbelang van ruim 120.000 ton papier per jaar is de Roto Smeets Group een van de grootste Nederlandse spelers op de markt van het inkopen van rotatiepapier. Hoe gaat dat in zijn werk? Inkoopmanager Bert van Drie legt het uit.

Papiergroothandel Antalis is marktleider

BEDRIJVEN – Hoe ziet de toekomst van de papiergroothandels er uit? Hebben ze veel last van papierfabrieken die het papier rechtstreeks aan grafische bedrijven leveren? Wat doet een papiergroothandel eigenlijk? We vragen het aan twee topmannen van marktleider Antalis: Stéphane Courtot en Pieter Brundel.

PREMIUM PARTNERS

PARTNERS

MEDIA PARTNERS